Bändi

Laulu : Simo Silmu
Rummut : Joni Leino
Basso : Jari Luostari
Kitara : Jukka Harju

Yölintu teki vahvan paluun uudella Minne maailma kuljettaa -albumilla. Levy sisältää reippaita Yölintu-tyylisiä ralleja kuten Yksin rakkaus, jonka on säveltänyt Esa Nieminen sekä Eteenpäin, jonka on tehnyt solisti Simo Silmu.

Vahvoja melodioita ja syvällistä tekstimaailmaa edustavat Matti Mikkolan ja Mikko Karjalaisen kynäilemä nimikappale Minne maailma kuljettaa sekä Petri Somerin säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama Appelsiinilehtoon – laulu jolla bändi osallistuu marraskuussa Syksyn Säveleen.

Minne maailma kuljettaa -albumin päätösraita Tuuli kääntyköön on kunnianosoitus Kari Tapiolle, jonka uran ensimmäinen single kappale aikoinaan oli. Yölinnun juurille palataan koko levyn läpi kantavan Simo Silmun haitarinsoiton myötä.

Vahvassa iskussa olevan uuden Yölintu-kokoonpanon muodostavat solisti Simo Silmu, kitaristi Matti Silmu, rumpali Joni Leino, basisti Jari Luostari sekä kitaristi Jukka Harju.

- Olemme hitsautuneet hienosti yhteen ja homma toimii. Odotamme jo kovasti pääsevämme tien päälle: vuosi on ollut haasteellinen, mutta vaikeudet on selätetty. Kiitos kaikille tuesta ja tsemppaamisesta. Nähdään keikoilla, tervetuloa viettämään kanssamme 20-vuotisjuhlaamme, Simo ja Matti Silmu sanovat.

Yölinnun albumeita on myyty yhteensä lähes puoli miljoonaa. Ryhmä on iskelmäkansan suursuosikki ja keulakuva Simo Silmun tunnistettava lauluääni on aina ollut iso osa lintujen soundimaailmaa.

Yölintu juhlistaa menestyksekkäitä vuosiaan konserttikiertueen merkeissä marraskuun lopulla.