Simo Silmu

Syntynyt 31.8.1977

Minulla on ollut ilo tuntea Simo vuodesta 1993. Päädyimme lukiossa samalle luokalle ja hyvinkin nopeasti tuli havaittua, että molempia kiinnosti enemmän musa-, kuin kouluhommat. Simo keikkaili jo täydellä vauhdilla viikonloppuisin, eikä sellaista koulun juhlaa ollut, ettei Simo siellä soittanut. Jollakin ihmeellisellä tavalla molemmat kahlasimme koulun läpi suht.koht. k

Simo on matka- ja huonekaverina hyvin vaivatonta seuraa. Suurimman osan keikkojen vapaa-ajasta Simo käyttää nerokkaasti nukkumiseen. Tässä ilmeisesti syy, miksi mies jaksaa vetää keikan aina täysillä, vaikka paikka olisi miten surkea perä-järven lava, missä järkkäri ei toimita edes kahvia takahuoneeseen, voileivistä nyt puhumattakaan. Toisaalta tanssien pitäminen on nykypäivänä niin huono bisnes, että jos sisällä on vain noin 900 henkeä, niin ei siinä kyllä vielä voi orkesterille mitään tarjota. Konkurssihan siinä tulee!! No nyt eksyttiin vähän aiheesta. Simo ei kyllä kyseisistä jutuista paljoa stressaa. Korkeintaan vaan hymähtää asialle.

Musiikkiin palatakseni. Simohan hallitsee laulamisen ja haitarin soiton ohella paljon muitakin instrumentteja. Kitaraa hänen soittamanaan kuullaan keikoillakin, mutta yhtälailla menee niin koskettimet, kuin vaikkapa melodica (tiedätte varmaan, sellainen pieni kosketinsoitin, mikä toimii puhaltamalla). Muistuupa tässä mieleeni eräskin keikkamatka Kyröskoskelta Poriin, jolloin saimme Karin kanssa nauttia KOKO matkan Simon melodica sävelmistä. Siinä tuli kappale, jos toinenkin… Toisin sanoen Simo on multi-instrumentalista, joka pystyisi tekemään halutessaan vaikka koko levyn yksin. Näin hän ei kuitenkaan ole tehnyt, vaan vahvana joukkuepelaajana Simo on aina ollut vain yksi osa kokonaisuutta nimeltä Yölintu. Sen keulakuva, muttei mikään Simo Silmu & Yölintu.

Simon ensimmäisen soololevyn myötä jotkut ”asiantuntijat” jo tiesivät, että nyt se Simo lähtee soolouralle, mutta ei. Simo vain otti ja tekaisi ohimennen varmasti yhden 90- ja 2000-luvun kovimmista iskelmälevyistä jatkaakseen taas normaalisti Yölintua. Kuunnelkaapa vaikka ”Missä viivyt” kappaletta. Siinä on vielä monella tangotähdellä tekemistä päästä edes lähelle. Muutenkin kaikkea Simon tekemisiä leimaa tietty tarkkuus ja viimeistelyn meininki. Juttuja viilataan vielä pitkään, kun muilta alkaa jo mielenkiinto hiipua. Toisaalta Simo jättää selkeästi puuttumatta asioihin, joita ei koe niin omikseen.

Simo tiedetään myös kovana perinteiden vaalijana. Sibeliuksen, saunan ja sisun lisäksi listaan voidaan laittaa myös sahti, salmiakki ja Salatut elämät. Liikunta harrastuksista pitää huolen lähes vasikankokoinen koira ja vesijetti. Auto on Ford Fiesta ja kelloa ei ole. Tässä olikin varmaan kaikki. Lopetetaan nyt tämä kehuminen. Moi.

Kirjoittaja: Jaska